Anek Lines

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους λάτρεις της Μεσογείου, σε αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν, σε όσους έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους για χώρες όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα, ή απλά σε εκείνους που ήθελαν από καιρό να ανακαλύψουν μια νέα χώρα. Σε περίπτωση που σας αρέσει κάτι από όλα αυτά τότε συνεχίστε να διαβάζετε!
Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε σε ποια από τις δύο να πάτε, τότε μπορούμε να σας πούμε ότι μπορείτε να πάτε και στις 2 χωρίς πρόβλημα!
Θα περίμενε κανείς ότι δεν είναι εύκολο να ταξιδέψεις από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά καθώς και η Ελλάδα και η Ιταλία είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης, μπορείτε να περάσετε από τη μία στην άλλη μόνο με την ταυτότητά σας. Πολλά επιβατηγά πλοία είναι διαθέσιμα για τους καλοκαιρινούς τουρίστες, αλλά και όλο το χρόνο επίσης. Αν το πάρετε απόφαση τότε μπορείτε να ψάξετε για εισιτήρια στη Superfast Ferries ή τη grimaldi lines. Παλιότερα μπορούσατε να ταξιδέψετε και με τις Anek lines ή τις Minoan lines, αλλά η Anek συνεργάζεται πλέον με τη Superfast και τη Minoan δεν την προτιμούν γενικά.

anek-lines
Μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Ιταλία, να διασχίσετε την Αδριατική θάλασσα από την Ανκόνα στην Ηγουμενίτσα, στα βόρεια της Ελλάδας ή ακόμα και μέχρι την Πάτρα, στο νότιο τμήμα της Ελλάδας. Όπώς βλέπετε οι συνδυασμοί είναι πρακτικά άπειροι! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε από την Ιταλία στην Κέρκυρα, αν θέλετε να επισκεφθείτε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας. Προτείνουμε να μη χάσετε την ευκαιρία!
Για περισσότερες πληροφορίες, απλά πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας της επιλογής σας, όπου θα βρείτε τις διαφορετικές διαδρομές που κάνει το καράβι καθώς και τις τιμές των εισιτηρίων, τον αριθμό των θέσεων και φυσικά τις ημερομηνίες!
Οι περισσότεροι κλείνουν τα εισιτήριά τους από νωρίς, γιατί ειδικά το καλοκαίρι οι θέσεις εξαντλούνται σε χρόνο μηδέν. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να φύγετε την άνοιξη ή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, που είναι επίσης πολύ ευχάριστες περιόδους για να ξεφύγετε σε αυτές τις χώρες, ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές.
Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, σημειώστε όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και την ιστοσελίδα του προξενείου ή της πρεσβείας σας στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο εξωτερικό, αυτό είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να επικοινωνήσετε. Είναι πάντα πρόθυμοι και πολλές φορές ικανοί να σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματά σας.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι πολύ εύκολο να ταξιδέψετε εκεί, καθώς το πλοίο είναι το απλούστερο μέσο μεταφοράς για να ανακαλύψετε το περιβάλλον. Ένα μέσο που σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε για τοπία που κόβουν την ανάσα, αξιολάτρευτους κατοίκους και ένα ηλιόλουστο κλίμα.
Μην το σκέφτεστε! Ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι στη Μεσόγειο. Με όποιον και να ταξιδέψετε, με την οικογένεια, με φίλους ή μόνοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα το μετανιώσετε! Θα κρατήσετε ένα αξέχαστο αναμνηστικό για να το μοιραστείτε με όλους και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχετε μόνο μία επιθυμία: να την επισκεφθείτε ξανά!
Πάντα να κάνετε έρευνα πριν ταξιδέψετε σε ένα ξένο μέρος, σε μια άλλη χώρα, μην πηγαίνετε χωρίς να το ψάξετε πρώτα. Καλό είναι να σημειώσετε από πριν κάποιες φράσεις και εκφράσεις που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας, όπως καλημέρα, καλησπέρα και συγνώμη. Καλό είναι να κάνετε και μια έρευνα για εθιμοτυπικές παραδόσεις αλλά και χειρονομίες, που σε εσάς θα φαίνονται φυσιολογικές αλλά στην χώρα που θα πάτε μπορεί να σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό ή μπορεί να είναι ακόμη και προσβλητικά.
Πριν φύγετε σε ένα ταξίδι, ανακαλύψτε και γράψτε τις διευθύνσεις των πρεσβειών στις χώρες που θα επισκεφθείτε. Μπορεί να μην είναι ταξιδιωτικό γραφείο βοήθειας τουριστών, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα με τις αρχές, την αστυνομία ή την τροχαία όταν είστε σε άλλη χώρα.

Advertisements